Recht-door-vierkant (verduurzaamd)

Dit type hekwerk bestaat uit verduurzaamde, vierkante, grenen palen waarbij de planken door de palen worden geschoven. De palen hebben een  diamantkop en freesrand en worden 2,5 of 3 meter uit elkaar geplaatst. Dit hekwerk is verkrijgbaar in 2 of 3  regelsdezelfde techniek als bij de tropisch hardhouten omheiningDit type paardenomheining is te gebruiken als afsluiting voor; rijbak, longeerpiste, paddock, ... 

Dit typen hekwerk kan op twee verschillende manieren verduurzaamd worden; gecreosoteerd (bruin) of geïmpregneerd (groen). 
 

Gecreosoteerd (bruin) :
Een van de methoden om hout te verduurzamen is creosoteren. Tijdens dit proces wordt er in een vacuüm omgeving creosootolie onder hoge druk en temperatuur in het hout gebracht.

Na dit eerste proces wordt de olie weggepompt en wordt een tweede keer herhaald om overtollige olie te verwijderen. De kleur van gecreosoteerd hout is bruin/zwart. Het voordeel van dit materiaal is dat er door dieren niet in wordt gebeten. 
 
Geïmpregneerd (groen):
De andere methode om hout te verduurzamen is impregneren. Tijdens dit proces wordt er in een vacuüm omgeving zout onder hoge druk en temperatuur in het hout gebracht.

De kleur van geimpregneerd hout is naturel/"groen".